Karadeniz ile özdeşleşmiş olan Mıhlama sevilerek yenilen yemekler arasında yer almaktadır. Peki ya Mıhlama nasıl yapılır, porsiyonu nasıl olur. Misafirlere kaç kişilik mıhlama yapmak yeterli gelir gibi soruları haberimizin detaylarında bulalım.
Mıhlamanın has olanı öncelikle bilinmedir ki Trabzonun peyniri ve ince mısır unundan olmaktadır. Kusursuz bir mıhlama için bunları temin ederseniz çok lezzetli bir yemek ortaya çıkartırsınız. Mıhlama adını bir diğer adıyla da anmak gerekirse MUHLAMA olarak söylenebilmektedir. Bir çok şehirde KUYMAK olarak da isimlendirilmiştir. Ürünlerinizi doğru ve kaliteli aldıkdan sonra alt taraftaki tarife göre yemeğinizi yapabilirsiniz.
Bakalım Mıhlama ( muhlama ) Kuymak olarak bilinen yemek nasıl kaç kişilik yapılmaktadır?
4 kişilik bir Mıhlama Yemeği için gereken malzemeler ise ;
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 300 gram TRABZON peyniri
Mıhlama'nın Püf noktaları İse ;
Kesinlikle ince çekilmiş ve aynı zamanda taze mısır unundan olmak zorundadır. bununla beraber süt köpüğü sade yağ olarakta halk tarafından bilinen TEREYAĞI kullanmanız oldukça önemlidir.
Pişirmeden önce neler yapılır? Neler Kullanılabilir?
Su kullanmak yerine, bunun yerine sütte kullabilirsiniz. Trabzon peyniri bulamayanlar çeçil peyniri olarak bilinen peyniri de kullanabilir.
Mıhlama Yapılışı Nasıldır?
Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.